Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözleri

Mustafa Demirci şarkıcısının popüler şarkılarından Kasidei Ebubekir şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözleri sitemize 13 Mart 2020 Cuma tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözleri

Bütün insanların imanı bir kefeye, Ebubekir'inki diğer kefeye konsaydı, Ebubekir'inki ağır gelirdi. Yüce Rasulün dudaklarından dökülen bu sözler Müslümanların ilk halifesi olma şerefine sahip olan Hz. Ebubekir(R.A.) içindi. Fakat o alçak gönüllüydü. Herkesten büyük olmasına rağmen. Büyüdükçe tevazuu artmıştı. Halife olduğu halde kırbacı düşse devesinden iner, kendisi alırdı. Biri övgüde bulununca 'Ey Allah'ım sen beni benden daha iyi bilirsin” derdi. Ona ait olduğu bildirilen ve günümüze kadar uzanan kasidesinde Rabbine karşı hissettiği acziyeti ve yokluğu ifade eder ve şöyle yalvarır Rabbine=
Ey Allahım
senin kapına doğrulukla gelen iflas etmiş az bir yiyeceği olan kimseye lütfunla ihsanda bulun, günahı büyük günahtır o halde sen büyük günahı affet..
Şüphesiz o garip günahkâr ve zelil bir kuldur, hata üstüne hata nisyan isyan hep ondan sadır olan ihsan fazl u kerem ve bol lütuf ise sendedir o halde benim bütün günahımı affet ve bağışla
Ey Allahım halim ne olacak, benim hiç hayırlı işim yok kötü amellerim çok taatim ise azdır
Allahım beni her türlü hastalıklardan kurtar ve ihtiyacımı gider, hasta bir kalbim var, sen ise hastaya şifa verensin, sen şifa dağıtan, sen mühim işlerde kâfi gelensin, sen Rabbimsin, bana sen yetersin, benim için tek güzel bir vekilsin.
Ey Rabbim, ihsan hazinenden bana da ver, çünkü sen bol bol karşılıksız veren Kerim'sin, kalbimde olanı bana ver, bana hayırlı bir şekilde göster, bize büyük bir mülk ver ve bizi korktuğumuz şeyden kurtar.
Nerede Musa, nerde İsa, nerde Yahya, nerede Nuh. Sen ey Sıddık, ey asi, yüce olan Mevlâya tevbe et.
****
Cudbi nudfike ya ilahi
Menlehu zadün galilun
Muflisun bissıdgı ye'ti
İnde babike ya celilun
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
Zenbuhu zenbun azımun
Fağfirizzenbel azima
İnnehu şehsun garibun
Müznibun abdun zelilun
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
Keyfe hali ya ilahi
Leyseli hayrul amali
Su'u amali kesirun
Zadu taat'i galilun
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
A'felimin kulli dain

Vağzı anni hacetii
İnnehu galben seğimen
Entemen yeşfil alii'la
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
Ente şafi ente kafi
Fi muhummatil umuri
Ente rabbi ente hasbi
Ente niğmel vekilu
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
RAbbi hebli kenze fazlin
Ente vehhabun kerimun
Ağdını mafi zamiri
Zülleni hayrad delili
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
Heblena mülken kebiran
Neccina mimma nehafu
Rabbena iz ente gazı
Vel munadi cebrailu
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah
****
Eyne Musa Eyne İsa
Eyne Yahya Eyne Nuh'un
Ente ya sıddıgu asi
Tubilel mevlen celili
Ya Allah ya Allah ya Allah ya Allah

Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Mustafa Demirci - Kasidei Ebubekir şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;