Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözleri

Abdullah Al Matrood şarkıcısının popüler şarkılarından Fil Suresi şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözleri sitemize 30 Temmuz 2019 Salı tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözleri

FİL SURESİ
Bismillahirrahmanirrahim
1. E lem tera keyfe feale rabbüke bi ashabil fil
2. E lem yec'al keydehüm fi tadlil
3. Ve ersele aleyhim tayran ebabil
4. Termihim bi hıcaratin min siccil
5. Fecealehüm keasfin me'kul
MEALİ
105 – FÎL SÛRESİ
Mekke'de nâzil olan bu sûre 5 âyettir. Sûre, adını ilk âyetinden almaktadır. Allah'ın dinine karşı çıkanların âkibetlerinin hüsran olduğunu, Kâbe'yi yıkmaya gelen Ashab-ı fil'in hüsranını misal vererek beyan buyurur.
Bismillâhirrahmânirrahîm.
1 – Rabbinin Ashab-ı fil'e ettiklerini görmedin mi?
2 – Onların hile ve düzenlerini boşa çıkarmadı mı?
3 – Üzerlerine ebabili, sürü sürü kuşları salıverdi.
4 – Bunlar onlara pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyorlardı.
5 – Derken onları kurt yeniği ekin yaprağına çeviriverdi.
Bu olay kesin mûcizelerdendir. Tabiatla izah edilemez. Nakil yönünden de kesindir. Zirâ Hz. Peygamber bu sureyi okuduğunda Mekkede 40 yıl önce olmuş bu olayı gören çok kimse vardı. Bunca aleyhtarlıklarına rağmen onu tenkid etmeye yeltenen kimse çıkmadı.

Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Abdullah Al Matrood - Fil Suresi Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Abdullah Al Matrood - Fil Suresi şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;