Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözleri

Edip Akbayram şarkıcısının popüler şarkılarından Şu Metrisin Önü şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözleri sitemize 20 Şubat 2019 Çarşamba tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözleri

Her şarkının bir hikayesi vardır ve bazı şarkıların hikayesi içinizi yakabilir. Şu Metris'in Önü türküsü de böyle bir türküdür işte. Edip Akbayram'ın seslendirdiği türkünün sözlerini Mehmet Koç yazmıştır. Edip Akbayram'ın bir konseri sonrasında kendisine şarkının hikayesi sorulmuştur ve kendisi aşağıdaki hikayeyi anlatmıştır. Bu arada 12 Eylül döneminde Mehmet Koç yurtdışına kaçmış, sevgilisi ise Türkiye'de kalmış ve yakalanmıştır.
 “Yıllarca mektup yazdık, o benim mektuplarımı mutlaka okumuştur, ama ben onun yazdıklarınız hiç okumadım. Çünkü çaresizliğine çare olamayacak durumdaydım ve ben asla kavuşamadım. Kendisine yazdığım mektuplarımda durumu belirttim. Acılı mısralarımın son noktasını yine onunla ilgili aldığım bir haber üzerine koydum; sevdiğime artık hiç kavuşamayacaktım. O ölmüştü. Cezaevindeyken öldü. Bu şarkı bir ağıttır. Her duyduğumda tüylerim ürperir, aynı acıyı yaşarım. Yıllar sonra, ülkeme döndüm ve sevdiğimin annesine hiç okuyamadığım mektuplarını verdim. Şimdi bütün ülkem bu türkü ile belki ağlıyor, belki de acılarını benim gibi tekrar yaşıyor. Bilemiyorum."

Ben hep onyedi yaşındayım.
Her ayak sesinde ürperirim.
Demirkapının her açılışında,
Göğsümün kafesine sığmaz yüreğim.
Her türlüsünü tattım, acılarin ayrılıkların.
Herşeye biraz alıştım.
Bir seni beklerken kendimi yenemedim.....

Şu metrisin önü,bir uzun alan.
Birtek seni sevdim,gerisi yalan.
Senin hasretindir, hücreme dolan.
Birtek seni sevdim, gerisi yalan.
Senin hasretindir, hücreme dolan.
Birtek seni sevdim, gerisi yalan,
Gerisi yalan...

Hücremdeyim, hasretinle yanarım.
Senin için hergün, hergün aglarım.
Kanım hep içime akar kanarım.
Beni anlamadın, ona yanarım.
Kanım hep içime akar kanarım.
Beni anlamadın, ona yanarım,
Ona yanarım...

Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Edip Akbayram - Şu Metrisin Önü şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;