Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözleri

Mehmet Can şarkıcısının popüler şarkılarından Fatımatüzzehra şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözleri sitemize 7 Şubat 2020 Cuma tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözleri

Umutsuzca ağlıyordun. Gözlerinden akan yaşlar kalbindeki yangını söndürmeye yetmiyordu. Âlemlerin Efendisi Rabbine yürürken o çaresizce başında bekleyip iki cihan serverinin alnında öbeklenen boncuk boncuk terleri silmeye çabalıyordu. O babasının biricik evladı incisi latif ve nazik Fatıma'sıydı. Hz. Ali'nin pak zevceleri Hasan ve Hüseyin Efendilerimizin mutahhar valideleri Fatıma. Kalbi sıkışıyordu Fatıma'nın âlemlere rahmet olarak gönderilen yüce Nebinin ızdırabını görünce. Vay babamı ızdırabına. Vay babamı ızdırabına nidaları karışıyordu hıçkırıklarına. İki cihan güneşi üzülme bugünden sonra babanın üzerinde bir ızdırap olmayacak diye teselli ediyordu Fatıma'sını. O Fatıma'sını çok seviyordu, Fatıma'sı da onu. Hatice'sinden doyamadığı ellerinden kayıp giden cennet hatunlarının zirvesi olan o pak ve müşfik eşinden nebean etti ona. Hem analık hem de babalık etmişti. Çeyizini annen hazırlayamadı diyordu Efendimiz gözlerinden iki damla yaş süzülürken. Öksüzdü Fatıma. Ama babasının sevgisi o kadar büyüktü ki bu fazlasıyla teselli ediyordu onu. Aralarındaki o muhabbet herkesçe seziliyordu. Bir gün bir grup sahabi iki cihan serverinin huzuruna gelerek en sevdiği insanların isimlerini sordular ona. Bu sorunun ilk cevabı yine Fatımatüzzehra'ydı. Hz. Ömer dahi Rasulullahın senden daha çok sevdiği birini görmedim bu yüzden benim de babandan sonra en sevdiğim insan sensin diyecekti ona. Tek tesellisi bu değildi Fatıma'nın. Âlemlerin Efendisi onu çok güzel bir haberle müjdelemişti ahirete irtihal etmeden. Yakınları arasında kendisine kavuşacak ilk kişi oydu. Hüzünlü ayrılık gözyaşları bu muştunun ardından mutluluk ve tebessüme bırakmıştı yerini. Fatıma'nın müjdesi en mesud günü iki cihan serverinin Rabbine yürümesinden tam 5,5 ay sonra tecelli etti. Âlemlerin Rabbi olan Allah birbirine sımsıkı bir sevgiyle bağlı olan bu iki insanı daha fazla ayrı bırakmadı. Nihayetinde o da Rabbine ve her şeyden çok sevdiği babasına kavuştu. Hz. Meryem'den sonra cennetteki kadınların efendisidir o. Hatice'nin yadigârı, mü'minlerin annesi, dünyanın en şanslı evladı. Efendimizin Fatıma'sıydı o.

Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Mehmet Can - Fatımatüzzehra Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Mehmet Can - Fatımatüzzehra şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;